Szálláskeresés

Az út tervezése során a legfontosabb kérdés a szállás. A repülőjegy ugyanannyiba kerül, akár két napra megyek, akár egy hónapra, így a szállás ára az, ami a kinttartózkodást meghatározza.

A lehetséges megoldásoknak se szeri se száma – feltéve ha az ember megfelelő anyagi háttérrel rendelkezik.

Szállodák

Ryokan

A ryokan a hagyományos japán stílusú szállás, tatamival, papírfalakkal, és csupa olyasmivel ami egy európai ember számára teljesen idegen. Árukat tekintve drágábbak a hasonló, nyugati stílusú szállodáknál. A reggeli szintén a tradicionális japán szokásoknak megfelelően készített fogásokból áll, így a számomra felérhet egy rémálommal.

Nyugati stílusú szállodák

Kb. mint bármelyik szállodai szoba a nagyvilágban, annyi különbséggel, hogy jóval kisebb és valószínűleg jóval tisztább is. Áruk leginkább egy-két hetes tartózkodáshoz felel meg. Jellemzően "continental breakfast" a reggeli, ami minden erurópai ember számára lehetőseget ad egy komoly táplálkozásra.

Diákszállók

Sajnos csak a nagyobb városokban találhatóak. Diákszállók. Nem csak diákoknak, természetesen.

Kapszulahotelek

Japán csemege, és mint minden ilyen, eléggé megosztja a világot. Van aki szerint remek találmány, van aki képtelen elviselni egy ilyenben az 1 percnél továbbtartózkodást.

Vendégházak

Hosszabb ottartózkodásra leginkább a vendégházak alkalmasak. Ezekkel még nincs saját tapasztalatom, de a kedvező áruk miatt (50.000 yen/hó-tól kezdődnek, ami nem igazán sok ha azt vesszük, hogy a világ legdrágább városában vannak) igen szimaptikusak.

Természetesen az olcsóbbak nélkülözik a saját fürdőt és mellékhelyiséget, ám szerencsére a kínálat elég nagy. Kedvező áruknak köszönhetően igen népszerűek ezért mindenképpen hónapokkal korábban le kell foglalni a helye(ke)t.

You may also like...