Délután

A délutánt doglessel akartam tölteni, de nem bírtam az agyban maradni, ezert elmentem mászkálni (legalább egy lépésszámlálót hozhattam volna).
A piac fele vettem az irányt, mert arra meg elég keveset jártam, meg meg akartam nézni a késes bácsi holmijait. Ahogy odaértem, láttam ám, hogy alighanem a vasárnap itt a piac- meg a koltsd-el-amit-a-heten-kerestél nap. Millió meg egy emeber tolongott ott, ahol egyébként csak lézengtek a népek. Csinaltam egy-ket kepet, jobbára csak azért, hogy lássam, hogy mit és honnét is fogok fotózni, ha szép lesz az idő (eléggé felhős, komor volt az ég, hideg nem volt, de nap se). Most kiderült, hogy az a környek (ilyenkor?) egy hatalmas nagy bazár, rengeteg kisebb-nagyobb üzlettel. Asakusa (ezt, ha szépen akarod mondani, akkor ugy kell ejteni, hogy aszaksza) erről – is –
hires. A méretére jellemző, hogy kb 5 orát bolyongtam benne, es kb. csak a felet lattam az egesznek. Talaltam egy normalis fotosboltot, de sajnos semmi olyat nem árult, amit én kerestem.
A helyre jellemzo, hogy remsokan vannak, viszonylag kis helyre, ezert neha meglepo dolgokat csinalnak. Az ettermek elott pl. van ahol padokat tesznek ki, mert nem férnek be a vendegek, es ilyenkor az újak kinnt varnak. Ugy lattam, hogy a pincer bacsi mar itt felveszi a rendelest, es bennt mar nem is kell varni.
Erdekes volt ez a megoldas is, itt ugyanis a vendegeket az utcan ultetik le. Amolyan talponallo fele, csak epp le lehet ulni. Persze sok hely ugye nincs, talan olyan szűk egy meter, amit a vendeg a magaenak tudhat az utcabol, de legalabb le lehet ulni.
Gondolkoztam azon, hogy elmegyek ide enni. Ez a sok ember ugyanis egy kis etterem elott szoborzik es var,
hogy bejuthasson. De a leulos hely, ahol ulve lehet varni az megiscsak kenyelmesebb, nomeg sokkal kozelebb is van a szallodahoz.
Errefele, a kulvarosban rengetegen jarnak biciklivel. Iszonyatos magas hangon nyikorgo fekkel szoktak megallni, aminek a hagja a sirba fog tenni. Mivel sokan jarnak biciklivel, ezert valahol parkolni is kell. Erre valok a bicikliparkolok, beepitett rendorokkel.
Itt nagyjabol veget is ert volna a nap, nem is tettem volna fel kepeket, ha bele nem futottam volna ezekbe a lanyokba. Az utcan, ami – gondolom a vasarnapi hejehuja miatt – le volt zarva nappal, tancikoltak, enekeltek. Van roluk film is, ami meg eszement nagy, majd atkodolom divx-be ha hazaertem, addig marad motion jpeg-ben, aki nem tudja megnezni az varjon.

You may also like...